Bij de Kliniek voor Orthodontie zijn we een tikkeltje eigenwijs. Een mooi gebit alleen is niet voldoende, de functie van uw gebit is ons belangrijkste uitgangspunt. Immers: als de kauwkrachten optimaal over het gebit verdeeld zijn, kan schade op lange termijn zo veel mogelijk voorkomen worden.

Een goed stabiel eindresultaat
Omdat we streven naar een eindresultaat waarbij - in de regel - nachtbeugels niet nodig zijn, is de duur van de behandeling gemiddeld iets langer. Uw gebit is daar zeker mee gebaat. Wij zijn pas tevreden als er een goed stabiel eindresultaat is, dat bovendien ook langdurig stabiel blijft.

Persoonlijk behandelplan
Om dit alles te realiseren, maken we voor elke patiënt een persoonlijk behandelplan. Daarvoor voeren we eerst een persoonlijk intakegesprek, waarin wensen en mogelijkheden binnen onze visie uitvoerig besproken worden. Geen behandeling is daardoor hetzelfde. Logisch, elk gebit is uniek.

Starten in de onderkaak
Onze kennis, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, combineren we met jarenlange praktijkervaring. Dat heeft geleid tot een bijzondere werkwijze: wij starten de behandeling niet in de bovenkaak, maar beginnen in de onderkaak. Bovendien gebruiken we geen buitenboordbeugels of blokbeugels. Misschien wat minder gebruikelijk, maar daarmee hebben we in de afgelopen jaren wel de beste resultaten geboekt!

Tikkeltje eigenwijs
Wellicht ook goed om te weten: wij werken onafhankelijk van de industrie, wetenschappelijke inzichten staan bij ons voorop. Dat kan betekenen dat wij bepaalde materialen niet toepassen, zelfs niet als iets ‘in de mode is’. We zeiden het al: we zijn een tikkeltje eigenwijs.